SERIOUS GAMES

Betrokken en gemotiveerd leren doe je door te spelen.

Serious Games geven jouw medewerkers de tools om zichzelf te ontwikkelen in uitdagende en realistische situaties.

Waarom zijn Serious Games zo effectief?

Bij Epyc verpakken we de leerinhoud in een spel om van een leermoment een totale leerervaring te maken. We vertrekken steeds vanuit de leerdoelen en zetten deze om in een slim didactisch spelconcept. Zo zorgen we ervoor dat elke minuut van 'spelen' ook een minuut van leren en ontwikkelen is.

Motivatie

Spelen is een natuurlijke manier van leren en veruit de meest efficiënte leervorm. Serious Games verhogen de motivatie van jouw medewerkers en de kans op het behalen van hun leerdoelen.

Toepasbaar

Serious Games vinden vaak hun oorsprong in situaties uit de praktijk, waardoor medewerkers nieuwe vaardigheden direct kunnen toepassen in hun werk.

Betrokkenheid

In games krijgen werknemers de mogelijkheid om zelf keuzes te maken en problemen op te lossen, waardoor hun betrokkenheid bij het leerproces wordt vergroot en ze de leerinhoud omzetten in de praktijk.

Meetbaar

Via rapportages en dashboards heeft de medewerker en de leidinggevende steeds inzicht in de voortgang van het leren en het bereiken van de gestelde leerdoelen.

Veilige bewustwording

Medewerkers kunnen in een veilige virtuele omgeving de gevolgen van beslissingen ervaren, waardoor ze bewuster worden van hun gedrag en handelingen in de praktijk.

Multimediaal leren

Serious Games benutten de combinatie van visueel, auditief en psychomotorisch leren. Door verschillende zintuigen te prikkelen voor hetzelfde doel worden kennis en skills beter opgenomen en onthouden.

Is jouw organisatie toe aan een nieuwe, ontspannen manier van leren?

Neem contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over het ontwikkelen van een Serious Game voor jouw organisatie.

Uw vraag werd doorgestuurd naar het Epyc team.
We nemen zo snel mogelijk contact op!
Oops! Daar ging iets de mist in! Same player shoots again!