VDAB & Constructiv

Altijd de beste offerte met gebruik van een simulatiegame

Ontdek hoe wij VDAB en hun partner Constructiv hielpen om een theoretische PDF aan te vullen met een simulatiespel, waarin bouwvakarbeiders zich een weg spelen naar een beter praktisch inzicht in het maken van offertes.

Constructiv ondersteunt bouwvakarbeiders met sociale voordelen, advies over welzijn en opleidingen.

Na de lancering van hun nieuwe handboek over kostprijsberekening voor hout, zagen ze samen met de VDAB een kans om het aanleren van theorie naar een hoger niveau te brengen.

De uitdaging

Creëer een stimulerende nieuwe manier van leren die complementair is aan het theoretische handboek.

Combineer de basistheorie met voorbeelden uit de praktijk, zodat spelers aan het einde van de game weten hoe ze nieuwe kennis in hun dagelijkse werk kunnen toepassen.

Maak de theorie begrijpelijk voor een brede doelgroep, van werknemers en zelfstandigen tot werkzoekenden, studenten en leerlingen uit het middelbaar onderwijs.

Onze aanpak

Bepalen van de leervorm

Een Serious Game met simulatie bleek het beste te passen voor de leerdoelen van VDAB en Constructiv.

Spelers zijn meer geneigd te experimenten met alternatief gedrag en ervaren direct de gevolgen van hun beslissingen tijdens een game, waardoor ze bewuster worden van hun acties in de realiteit.

Daarnaast spreekt een Serious Game een breed publiek aan, en dat is helemaal wat VDAB en Constructiv voor ogen hadden.

Integreren van de leerinhoud

Theorie vond een nieuwe vorm in een activerende Serious Game. Hiermee werd elke minuut van 'spelen' tevens een minuut van groeien en leren.

Door de basistheorie te introduceren via meerdere cases leert de doelgroep oefenen met nieuwe vaardigheden die ze direct kunnen toepassen in hun werk.

Meten van progressie

We creëerden een gepersonaliseerde interface zodat spelers meteen hun voortgang kunnen zien. Ze krijgen directe feedback over hun keuzes, wat het leerproces bevordert.

Van vermoeide ogen door het lezen naar willen winnen met de best offerte

We creëerden een gepersonaliseerde interface zodat spelers meteen hun voortgang kunnen zien. Ze krijgen directe feedback over hun keuzes, wat het leerproces bevordert.

Bepaal je verkoopprijs

Een klant vraagt jou om een kostprijsberekening voor het hout voor een nieuwe badkamer. Aan de slag!

In het magazijn ga je op zoek naar de juiste materialen. Maar pas op! Kies je hout zonder een zaagschema te schrijven, dan kan het zijn dat jouw verliespercentage omhoog kruipt.

Aanvaardt jouw klant de offerte? Dat is de vraag! Ga snel naar het kantoor om het nieuwste bericht van je klant te lezen.

Wil je weten hoe wij jouw leertrajecten kunnen aanpassen?

Let's talk!

Uw vraag werd doorgestuurd naar het Epyc team.
We nemen zo snel mogelijk contact op!
Oops! Daar ging iets de mist in! Same player shoots again!