LANXESS

Altijd de juiste kennis paraat door e-learning op maat

Via onze interactieve e-learning krijgen honderden externe contractors en vaste medewerkers van LANXESS de benodigde informatie omtrent veiligheid, organisatie en logistiek. We ontwikkelden een totaaloplossing op maat voor contractoren.

LANXESS is een leider op het gebied van speciaalchemie, en telt momenteel 14.900 personeelsleden in 33 landen.

Wanneer er onderhoud nodig is op hun terreinen, komen er externe specialisten en medewerkers uit andere landen langs. Het is van levensbelang dat zij de juiste kennis hebben over de locatie en bijbehorende regelgeving. Om dat te verzekeren, schakelden ze Epyc in.

De uitdaging

Ontwerp een stimulerende e-learning die de regelgeving op het gebied van veiligheid, organisatie en logistiek goed samenvat.

Omwille van de inhoud moet de e-learning via authenticatie afgeschermd zijn.

Zorg ervoor dat de e-learning eenvoudig en intuïtief ontworpen is zodat een brede doelgroep begrijpt wat er verwacht wordt en de e-learning in zijn eigen taal kan raadplegen.

Onze aanpak

Bepalen van de leervorm

Om de leerinhoud voor een zo groot mogelijke doelgroep aan te bieden bleek een e-learning de beste uitkomst voor LANXESS.

Een groot voordeel hiervan is dat de leerinhoud van de e-learning op elk moment gemakkelijk bijgewerkt kan worden. We kozen voor een modulaire aanpak. Hierdoor is het leermateriaal altijd actueel, wat een belangrijk voordeel was voor deze organisatie in de snel ontwikkelende chemische branche.

Toegankelijke leerinhoud

Medewerkers en externe specialisten hebben makkelijk toegang tot de leerinhoud in hun eigen taal. Met één klik op de knop kunnen ze hun kennis testen met uitdagende opdrachten en vragen. Slagen ze voor de test? Pas dan opent de slagboom en wordt er toegang verkregen tot het terrein.

Meten van de uitslagen

Via het gepersonaliseerde dashboard krijgt de medewerker en zijn verantwoordelijke direct inzicht in de uitslag van de e-learning. Dit bepaalt of de medewerker toegang krijgt en zijn job kan starten. We bouwden een apart portaal waar de leerinhoud afgeschermd werd door authenticatie.

Daarnaast worden de resultaten van de eindtest anoniem bijgehouden op de database van Epyc. Na de lancering en op jaarlijkse basis bezorgt Epyc een overzicht van de antwoorden aan LANXESS, om zo de kwaliteit van de vragen te monitoren.

Klik jij jouw weg naar overwinning én toegang?

We creëerden een gepersonaliseerde interface zodat spelers meteen hun voortgang kunnen zien. Ze krijgen directe feedback over hun keuzes, wat het leerproces bevordert.

Zorg voor de hoogste score!

Je collega raakt gewond tijdens het vervangen van een flens en er is niemand in de buurt om je te helpen. Wat doe je?

Kies in de multiple choice het best passende antwoord. Gebruik je de spreektelefoon? Bel je 112? Of toets je het interne noodnummer in?

De keuzes die jij maakt in de eindtest bepalen of jij toegang krijgt tot het terrein. Bedenk dus goed of je het juiste antwoord hebt geselecteerd!

Wil jij jouw leerinhoud toegankelijk maken voor een brede doelgroep en anderstalige cursisten?

Let's talk! We vertellen je graag meer.

Uw vraag werd doorgestuurd naar het Epyc team.
We nemen zo snel mogelijk contact op!
Oops! Daar ging iets de mist in! Same player shoots again!