IMEC

Van het bladeren door taaie theorie naar een enthousiasmerende game rond veiligheid

Wij hielpen IMEC - Vlaamse innovatiemotor op het gebied van micro-elektronica - om hun veiligheidsbeleid in een nieuwe jasje te steken met een ludieke point-and-click game.

Interuniversitair Micro-Electronica Centrum (IMEC) doet sinds 1984 baanbrekend onderzoek op het gebied van micro-elektronica, nanotechnologie en kunstmatige intelligentie.
Om toegang te krijgen en te houden tot hun high-tech lab op de campus van KU Leuven, moeten medewerkers voortdurend opgeleid en getest worden. Er staat veel op het spel: het toegangsbeleid voor het lab voorkomt mogelijke blootstelling aan milieu-, gezondheids- en veiligheidsrisico's.

De uitdaging

Creëer een ludieke en originele manier om laboratorium-regelgeving voor te stellen aan medewerkers.

Neem inspiratie van 'Red de Kerstman', een online escape room die Epyc verstuurde aan haar klanten als kerstkaart. IMEC was hier dusdanig van gecharmeerd dat ze de mogelijkheden van Serious Games voor hun eigen organisatie wilden inzetten.

Zorg dat de gekozen leermethode eenvoudig aan te passen is wanneer de regelgeving wordt geüpdatet.

Onze aanpak

Bouwen van een Serious Game

We besloten de point-and-click game voor IMEC een bekende host te geven: Professor Ugenius, de mascotte die IMEC regelmatig inzet in veiligheidscampagnes.

Prof. Ugenius neemt de spelers mee in het lab, waar ze de gevaren ervaren die kunnen ontstaan wanneer ze de verkeerde beslissing maken. Hierdoor zijn ze in de echte wereld extra bewust van de bestaande risico's en het belang van de regelgeving.

Integreren van de leerinhoud

Aan de hand van de theoretische 'Lab Access Control Policy' hebben we verschillende situaties gecreëerd die realistische risico's nabootsen.

Zo weten medewerkers precies welke actie tot welk gevolg leidt. Hierbij is rekening gehouden met gezondheids-, veiligheids- en milieurisico's.

Meten van progressie

Medewerkers ontdekken tijdens het spelen van de game welke keuze een positief of negatief gevolg heeft. Daardoor is progressie van hun leerproces direct inzichtelijk en weten ze in het vervolg altijd de juiste beslissing te maken.

Veroorzaakt jouw beslissing een gevaar voor milieu, gezondheid of veiligheid?

We creëerden een gepersonaliseerde interface zodat spelers meteen hun voortgang kunnen zien. Ze krijgen directe feedback over hun keuzes, wat het leerproces bevordert.

Strijd samen met Prof. Ugenius!

Een medewerker staat voor de deur en vraagt toegang tot het laserlaboratorium. Laat je hem binnen?

Ga in het lab op zoek naar aanwijzingen, informatie en aanvullende gegevens die bewijzen dat deze medewerker daadwerkelijk toegang heeft tot dit gedeelte van het lab.

Laat je hem toch ongeautoriseerd binnen? Dan zijn de gevolgen groot ...

Wil jij jouw medewerkers de gevolgen van veiligheidsprocedures laten ervaren tijdens een game?

Let's talk! We vertellen je graag meer.

Uw vraag werd doorgestuurd naar het Epyc team.
We nemen zo snel mogelijk contact op!
Oops! Daar ging iets de mist in! Same player shoots again!